"עד לפני כמה שנים לא היה חרדי אחד לרפואה" מתייחס בקריצה נתן קנדלר סמנכ"ל עמותת ידידות טורונטו. כיום התכנית מלווה למעלה מ- 30 סטודנטים בפריסה ארצית, " יש לנו מציגים בכל אחד מהפקולטות בארץ מהצפון ועד הדרום והביקוש רק הולך ועולה".
במסגרת תכנית הבוטיק " חרדים לרפואה" צוות התכנית ארגן כנס ייחודי עבור הסטודנטים לרפואה בהשתתפות פרופ' יונתן הלוי מנכ"ל ביה"ח שערי צדק אשר התרגש להופיע בפני אולם מלא בסטודנטים וסטודנטיות חרדים הלומדים רפואה.
אחד מאותם הסטודנטים שהשתתף בכנס הוא יהודה סבינר (27), אברך חסידי, נשוי ואב לשלושה ילדים, שמסיים בימים אלה את שנתו החמישית בלימודי הרפואה.
בחור חרדי שלומד רפואה, זה לא משהו שנתקלים בו כל יום. איך הגעת דווקא למקצוע הרפואה?
"כל חיי למדתי במוסדות חרדיים, אולם שני רופאי משפחה שהיו לי הותירו עלי רושם רב, הן מבחינה מקצועית והן ברמה האישית. הם אלו שיצרו בי את החלום להיות רופא מגיל צעיר, כשהייתי כבר לאחר חתונה, החלטתי שהגיע הזמן ללכת להגשים את החלום. בגלל שלמדתי במוסדות חרדיים, לא הייתה לי תעודת בגרות, והייתי צריך ללמוד שנת מכינה על מנת להשלים את הפערים. התחלתי ללמוד במכינה בטכניון ושם המשכתי ללימודי רפואה. לצורך הלימודים עברתי בשלב מסוים לחיפה, אך בהמשך חזרתי לבני ברק, שם אני מתגורר עד היום. בעוד כשנה אני צפוי לסיים את לימודיי, והמטרה היא להיות רופא במחלקה פנימית באחד מבתי החולים בארץ".
היו לך אתגרים במהלך הלימודים?
"בוודאי שהיו קשיים לאורך הדרך, שכן מדובר בלימודים ארוכים ולא פשוטים, המצריכים הרבה עמל. אבל בזכות עזרתם הרבה של אנשים רבים בסביבתי, ובעיקר אשתי, שתמכו בי ודחפו אותי לכל אורך הדרך הדבר התאפשר"
האם היו לך קשיים מיוחדים שסטודנטים אחרים לרפואה אינם נתקלים בהם, מעצם היותך חרדי?
"ממש לא. לכל אורך הדרך כיבדו אותו ואת אורחות חיי".
איזה מקום תפסה תכנית "חרדים באקדמיה" במהלך הלימודים שלך?
"קודם כל בפן הכלכלי, שבו עזרו לי מאוד. לימודי הרפואה, כידוע, הם מאד אינטנסיביים ולא ממש מאפשרים לך לעבוד במקביל, וכשיש לך משפחה לפרנס העזרה שמעניקה לי התכנית היא משמעותית מאוד. בנוסף, חשוב לי להודות לצוות התכנית על הראש הפתוח שלהם בעבודה מול הסטודנטים. לפני ארבע שנים פניתי אליהם והצעתי לקיים מפגש לכל הסטודנטים החרדים לרפואה. לשמחתי, צוות התכנית נענה להצעה, הרים את הכפפה וסיפק לנו את כל הציוד הנדרש לכנס. לאור ההצלחה של הכנס, הוא הפך למסורת וזו השנה הרביעית ברציפות שאנחנו מקיימים את כנס "חרדים לרפואה"".
מה כולל הכנס?
"בכנסים אנחנו מקבלים עצות לניהול הקריירה, הרצאות בנושאי רפואה, היסטוריה של הרופאים החרדים ועוד נושאים שונים ומגוונים. כיום, יש כ–35 סטודנטים חרדים לרפואה, והכנס יוצר עבורנו מעין קהילה ועוזר לנו להכיר אנשים בתחום שלנו ובעלי תחום עניין דומה".
לסיכום, האם אתה ממליץ לחרדים נוספים ללמוד רפואה?
"מדובר בהחלטה קשה, במיוחד כשיש לך משפחה וילדים, אבל מי שחלום הרפואה נמצא בליבו ובעדיפות עליונה, כך שהדבר בוער בו, ללא ספק חייב ללכת על זה".